Contact
Tur virtual

Comunicate de presa

2055 de locuri pentru Admiterea 2019 la UMF Iași
Candidații din acest an la concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vor concura pe 725 de locuri bugetate distribuite astfel: 300 la Medicină, 55 la Asistență Medicală Generală, 10 la Nutriție și Dietetică, 89 la Medicină Dentară, 34 la Tehnică Dentară, 99 la Farmacie, 74 la Balneofiziokinetoterapie și recuperare, 64 la Bioinginerie.
14 Iunie 2019

UMF Iași este în Top 25 U-Multirank 2019 în categoria „Publicații interdisciplinare”
Interdisciplinary-Publications Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF Iași) este cotată în Top 25 Publicații interdisciplinare, în sistemul de evaluare a instituțiilor de învățământ superior U-Multirank, care a dat publicității, astăzi, 4 iunie, datele actualizate pentru 2019.
04 Iunie 2019

REZULTAT REFERENDUM: Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași va fi ales prin vot
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a organizat miercuri, 8 mai 2019, Referendumul universitar privind alegerea modalității de desemnare a rectorului pentru mandatul 2020 – 2024. În urma voturilor valabil exprimate de către membrii comunității academice, s-a decis ca desemnarea rectorului pentru următorul mandat să se facă pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret și egal. Această opțiune a fost votată de 89,65% dintre participanți. Senatul Universităţii a validat vineri, 10 mai 2019, rezultatul Referendumului.
10 Mai 2019

UMF Iași a primit finanțare pentru toate cele 6 proiecte depuse în competiția FDI 2019
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF Iași) a primit finanțare pentru toate cele șase proiecte depuse în competiția națională FDI (Fondul de Dezvoltare Instituțională) pentru 2019, în valoare de 1.459.500,00 lei, cu 94.500 de lei mai mult decât anul trecut. Competiția FDI 2019 este coordonată de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), care a evaluat și selectat proiectele depuse de universități.
25 Aprilie 2019

13-17 aprilie 2019: Zilele Porților Deschise la UMF Iași
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează, în perioada 13 – 17 aprilie 2019, „Zilele Porților Deschise”, un eveniment dedicat în principal elevilor din clasele IX-XII. În cele cinci zile, elevii pot participa la diverse acțiuni interactive la facultăți, vizite în laboratoare, cursuri deschise din mai multe domenii, tururi ghidate și prezentarea ofertei academice, dar și vizite la Muzeele Universității și workshop-uri organizate de psihologii din cadrul departamentului de orientare în carieră care îi ajută pe elevi să se orienteze spre facultatea potrivită.
Programul „Zilele Porților Deschise” le propune elevilor o modalitate directă și interactivă de a face cunoștință cu viața de student, dincolo de simpla consultare a ofertei de admitere. Participarea la toate activitățile este gratuită și se bazează pe înscriere prealabilă. Până astăzi s-au înscris pentru a vizita Universitatea peste 2000 de elevi de liceu din Iași și din toate județele Moldovei.
12 Aprilie 2019

UMF Iași, singura instituţie de învăţământ medical din România în clasamentul The Times Higher Education University Impact Rankings

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași (UMF Iași) este singura instituţie de învăţământ medical din România cotată în topul The Times Higher Education University Impact Rankings, dat publicității pe 3 aprilie 2019. The Times Higher Education University Impact Rankings este singurul clasament global de performanță care evaluează universitățile în baza Obiectivelor Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă. Realizatorii clasamentului utilizează indicatori atent calibrați pentru a oferi comparații complete și echilibrate în trei domenii largi: cercetare, activități de sensibilizare și administrare. Această primă ediție cuprinde peste 450 de universități din 76 de țări.
Din România, patru instituții au intrat în acest top: Academia de Studii Economice din București (pozițiile 101-200), Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (poziţiile 201-300) și Universitatea din Bucureşti (pozițiile 301+)
4 Martie 2019

S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul destinat clădirii „Nicolae Leon” a UMF Iași
Astăzi, 20 martie 2019, Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și domnul Vasile Asandei, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Recompartimentarea, modernizarea spațiilor de învățământ, cu păstrarea funcționalului existent” destinat clădirii „Nicolae Leon” (str. Ghigore Ghica Vodă nr.13) a UMF Iași.
Valoarea totală a proiectului este de 26.185.298 lei din care 25.819.447,55 sunt cheltuieli eligibile. Clădirea „Nicolae Leon” este destinată procesului educațional, cu o capacitate de 1833 de studenți, modernizată conform standardelor de calitate europene și va fi dată în folosință la începutul anului universitar 2019-2020.
20 MARTIE 2019

Admiterea pentru programele de studii cu predare în limba română, engleză sau franceză pe locuri cu taxă în valută
Admiterea pentru programele de studii cu predare în limba română, engleză sau franceză pe locuri cu taxă în valută
Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a aprobat Metodologia proprie pentru concursul de admitere prin evaluarea performanțelor școlare și a realizărilor personale ale candidaților, pentru programele de studii cu predare în limba română, engleză sau franceză pe locuri cu taxă în valută, în anul universitar 2019-2020. Concursul de admitere se desfășoară prin selecţie de dosare, conform Metodologiei admiterii la studii în anul I, pe cont propriu valutar, a cetăţenilor din state UE şi Non–UE, în trei etape: înscrierea online a candidaţilor; depunerea dosarelor în format fizic şi evaluarea dosarelor și stabilirea ierarhiei candidaţilor.
21 IANUARIE 2019

Metodologia și calendarul concursului de admitere pentru românii de pretutindeni
Metodologia și calendarul concursului de admitere pentru românii de pretutindeni
În ședința din 15 ianuarie 2019, Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a aprobat Metodologia de admitere a concursului de admitere pentru românii de pretutindeni pentru anul universitar 2019/2020. Candidații vor fi admiși pe bază de concurs de dosar.
18 IANUARIE 2019

S-a publicat Metodologia de admitere pentru anul universitar 2019/2020
În ședința din 15 ianuarie 2019, Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a aprobat Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în UMF Iași, în 2019. Noutățile din acest an sunt două programe de licență noi, în cadrul Facultăților de Farmacie și de Medicină Dentară, sub rezerva acreditării programului de către ARACIS și publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare şi a structurii instituţiilor de învăţământ superior.
17 IANUARIE 2019

Termeni si conditii
Forum
Link-uri utile
Editura UMF
News UMF Iasi
Radio U
Copyright © 2010-2019 | Universitatea Grigore T. Popa - Iasi. Toate drepturile rezervate.