Contact
Tur virtual

Scoala de vara – Cum ar fi sa fii MEDIC STOMATOLOG? BeSTOMATIS 2019-2021

Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacia “Grigore T. Popa” din Iasi implementeaza proiectul Scoala de vara – “Cum ar fi sa fii MEDIC STOMATOLOG? ” acronim BeSTOMATIS finantat in cadrul Proiectului privind Învățămantul Secundar- ROSE conform acordului de grant nr. 130/SGU/PV/II . Valoarea finantarii nerambursabile este in suma de 560.412,00 lei (120.000,00 euro). Proiectul se adreseaza elevilor din clasele a aX-a si a XI-a din cadrul liceelor din Lista liceelor eligibile, aflati in una din situatiile de risc:
au media aritmetica a mediilor generale a anilor de liceu minim 6.00 (sase) si indeplinesc cel putin una din urmatoarele cerinte:

  • provin din familii cu venituri mici;
  • sunt discriminați pe baza etniei (inclusiv romi);
  • trăiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există școli în proximitate;
  • au unul sau ambii părinți care lucrează în străinătate;
  • au cerințe educaționale speciale.

Activitatile se vor desfasura in luna iulie (14 – 28 Iulie 2019) si constau in:

  • Cursuri și ateliere de lucru în domenii specifice profesiei de medic stomatolog/tehnician dentar (Anatomie, Biochimie, Fiziologie, Histologie, Morfologia dintilor);
  • Vizite de studiu în baza de studiu și cercetare a Facultății de Medicină Dentară, în cabinet private de medicină dentară și tehnică dentară, în institute de cercetare (CEMEX, Centrul de Medicină Experimentală al UMF Iași și/sau Institulul de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” Iași;
  • Consiliere și orientare în alegerea profesiei de medic stomatolog/tehnician dentar;
  • Activități cultural-recreative: se va simula Ceremonia halatului alb (o festivitate pe care Universitatea o desfasoara in fiecare an pentru studentii sai), se vor face vizite la Muzeul de Științe Naturale, Gradina Botanică Iași, Palatul Culturii, parcul Palas, precum și la alte obiective turistice și culturale din orașul Iași și se vor viziona spectacole de teatru/film.

– Site proiect BeSTOMATIS – https://bestomatis.grant.umfiasi.ro/
– Procedura de inscriere – https://bestomatis.grant.umfiasi.ro/procedura-de-inscriere-2/

Detalii suplimentare se pot obtine de la:
Responsabil monitorizare – Ionela Florian ionela.florian@umfiasi.ro sau Responsabil grup tinta – Mihaela Apostol mirelapstl@yahoo.com.

Termeni si conditii
Forum
Link-uri utile
Editura UMF
News UMF Iasi
Radio U
Copyright © 2010-2019 | Universitatea Grigore T. Popa - Iasi. Toate drepturile rezervate.